IZDELKI IN STORITVE

V podjetju se ukvarjamo z
razvojem in proizvodnjo izdelkov v različnih panogah:

 • stroji za obdelavo in transport penastih umetnih mas – stiskalnice PU okroglic in blokov, transporterji, freze, lepilni stroji,
  rezalni stroji …
 • linije in stroji za živilsko industrijo – klavniške linije in oprema, pekarniška oprema, kuhinjski elementi iz nerjavečega jekla
 • nizkotemperaturni tračni sušilniki – za lesno biomaso in ostale razsute materiale,
 • linije, stroji in oprema za izdelavo lesnih peletov,
 • linije, stroji in oprema za galvansko, kemično in barvno industrijo,
 • tovorna in potniška dvigala, dvižne naprave,
 • transporterji in transportni sistemi – polžni, valjčni, tračni, viseči …
 • serijski izdelki – gorilci na pelete, naprave za ovijanje s stretch folijo, stojala za popravilo koles, viseči pleteni gugalniki…
 • nadstreški, ograje, stopnišča, dvoriščna vrata
 • nadgradnje vozil, kmetijski priključki,
 • različni izdelki in predelave po naročilu,
 • različni izdelki zunanjega razvoja,
 • CNC plazemski razrez pločevine,
 • storitve obdelave kovine in plastike, sestave, montaže in zagona, razvoja in projektiranja, popravil in obnov, vzdrževanja…

Obdelava in transport izdelkov iz penastih umetnih mas

Specializirani smo za izdelavo strojev, namenjenih predelavi poliuretanske pene. Konstruiramo avtomatizirane linije za transport različnih oblik pen (bloki, formati, okroglice), stroje za lepljenje, stiskanje in ovijanje pene, za čiščenje odrezanih formatov, za rezanje in frezanje pene itd.

Na tem področju tesno sodelujemo z nemškim podjetjem Albrecht Bäumer GmbH & Co. KG, ki je vodilno na področju strojev in linij za industrijo pen iz umetnih mas.

Pretekli projekti: Plama-pur d.d. (Podgrad, Slovenija), Izoterm Plama d.o.o. (Podgrad, Slovenja), Ottobock (Duderstadt, Nemčija), Eurofoam (Sajóbábony, Madžarska), Serra Foam (Ínegöl, Turčija), Breckle (Northeim, Nemčija), Foampartner Bock (Changzhou, Kitajska), Tempur (Duffield VA/Albuquerque NM, ZDA), WMT Burnett (Jessup MD, ZDA), Hubei Chengfeng Polyurethane (Xianning, Kitajska), Changzhou Yongfeng Foam Manufacture (Changzhou, Kitajska), Corporacion CLC (Mariara, Venezuela) Rekord-tim d.o.o. (Oriovac, Hrvaška)…


STISKALNICA ROK 250

Stiskalnica okroglic  – naš najpomembnejši produkt, ki omogoča kompresijo poliuretanskih polizdelkov in ovijanje v polietilensko folijo. S tem prihranite veliko prostora pri transportu (do 50% manjši volumen, odvisno od gostote PU pene). Na voljo je več modelov, kateri se med seboj razlikujejo po maksimalnih dimenzijah vstopnih polizdelkov. Najnovejši omogočajo poleg ovijanja PU rol tudi ovijanje PU blokov. Stiskalnica je lahko po želji kupca opremljena s pomožnimi napravami za rokovanje z rolami/bloki (dvigalo, dvižna miza, nakladalna roka ipd.).

 • Transporterji za penaste bloke in role. Najpogostejši način prevažanja je valjčni transporter, možni so tudi transport prek visečega prijemala in drugi, bolj specifični načini transporta, npr. zunanji (pokriti) transporterji, pomični transporterji (translatorni ali rotacijski), večnadstropni transporterji itd.
 • Avtomatizirane linije za lepljenje poliuretanske pene.
 • Avtomatizirani stroji za rezanje poliuretanske pene.
 • Stroji za lepljenje in frezanje poliuretanske pene.
 • Pomožna oprema za čiščenje rezane pene, odsesovanje prahu itd.

Proizvodne linije in stroji za živilsko industrijo

Izdelujemo različne elemente in stroje za živilsko industrijo, v sodelovanju s podjetjem Proma d.o.o. (Nova Gorica, Slovenija) pa opremo za celotno proizvodnjo perutnine – linije za klanje in predelavo perutnine (za klavnice velikih in majhnih kapacitet). Ponujamo tudi storitev obnove klavniške opreme in linij.

 • Avtomatizirane linije za klavnice večjih kapacitet,
 • klavniške naprave: male krožne klavnice, krožni skubilniki, stroji za izdelavo nabodal, parilniki, izkoščevalci stegen perutnine…
 • Klavniška oprema: transportne naprave, transportni vozički, delovne mize, delovni pulti, regali…
 • avtomatizirana linija za izdelavo jušnih kroglic,
 • oprema za predelovalnice rib,
 • razni po meri izdelani kuhinjski elementi iz nerjavečega jekla.

Pretekli projekti :

Pivka perutninarstvo d.d. (Pivka, Slovenija), Jata Emona d.o.o. (Ljubljana, Slovenija), Perutnina Ptuj d.d. (Ptuj, Slovenija), Puris d.d. (Pazin, Hrvaška), Valipile d.o.o (Zagreb, Hrvaška), Agroživ AD (Žitište, Srbija), Madi Tešanj (Tešanj, Bosna in Hercegovina)…

Delamaris Kal d.o.o. (Kal, Slovenija), Pekarna Baškovč d.o.o. (Vrhnika, Slovenija), Mesarija Prunk, Marko Prunk s.p. (Lokev, Slovenija)…

Nizkotemperaturni tračni sušilnik

Nizkotemperaturni tračni toplozračni sušilniki so primerni tako za sušenje lesne biomase (žaganja) kot tudi drugega razsutega materiala, organskih odpadkov ipd. Tračni sušilniki so del večjih linij za izdelavo lesnih peletov za kurjavo, krmilnih peletov za živali in peletov iz organskih odpadkov za gnojenje. Je ključnega pomena pri procesu peletizacije (prešanja materiala v pelete), saj previsoka ali prenizka stopnja vlažnosti lahko močno poslabša kvaliteto peletov.

Tračni sušilniki so kompleksne naprave in kot edino podjetje na našem območju posedujemo znanje in kapacitete za ugodno izdelavo takšnih naprav. Omogočamo avtomatiziran vstop, sušenje in izstop materiala, pri čemer je izstopna vlažnost materiala nadzirana. Ob predvidljivi in dovolj konstantni vstopni vlažnosti je mogoč razpon izstopne vlažnosti zgolj nekaj procentov.

Sušilnik je grajen modularno kar pomeni, da je kapaciteta (meri se v teži posušenega materiala na uro) prilagodljiva. Možno je tudi naknadno dograjevanje in povečanje kapacitete vkolikor se pojavi ta potreba.


Pretekli projekti:

Energija narave d.o.o. (Žirovski vrh, Slovenija), Steklarstvo Mlakar (Kozje, Slovenija).

Proizvodne linije, stroji in oprema za izdelavo peletov

Izdelujemo avtomatizirane linije za proizvodnjo peletov. Primarni namen je izdelava lesnih peletov, vendar se z nekaj modifikacijami področje uporabe razširi še na področje živalske krme in na področje gnojil iz organskih odpadkov.

Obsegajo vse faze predelave in obdelave materiala. Običajne komponente linije: vstopni zalogovnik, grobi mlin, nizkotemperaturni tračni sušilnik, fini mlin, preša, hladilnik, sito, naprava za pakiranje in ovijanje vreč na paleti ter vsi vmesni členi – transporterji (polžni ali tračni) – in elektro-krmilna oprema.

Možnost prilagoditve kapacitet vseh elementov in razporeditve komponent glede na Vaše potrebe ter prostorske zmogljivosti. Možnost vgradnje naprednih dozirnih in pakirnih robotskih celic.

Pretekli projekti :

Strle Mirko Matija s.p. (Dolnja Bitnja, Slovenija), Energija narave d.o.o. (Žirovski vrh, Slovenija).

Proizvodne linije, stroji in oprema za galvansko, kemično in barvno industrijo

Izdelujemo različno opremo za galvanske linije. Na tem področju sodelujemo s podjetjem Plaming Skupina d.o.o. (Ilirska Bistrica) in Boving d.o.o. (Prešnica), ki sta vodilni podjetji v Sloveniji na področju projektiranja galvanskih linij in opreme,
lakirnic, procesiranju odpadnih vod… Oprema se izdeluje iz jekla s kemijsko
odpornimi barvnimi premazi in različnih nerjavnih jekel.

 • Dvigala in druge prekladalne in transportne naprave,
 • obešala, orodja,
 • nosilne konstrukcije,
 • kadi in posode za kemikalije in mešanje,
 • mešalne naprave …

Pretekli projekti:  Unior d.d. (Zreče, Slovenija), LIV kolesa d.o.o. (Postojna,
Slovenija), Kolektor ATP (Postojna, Slovenija), Iskra ISD – Galvanika d.o.o.
(Kranj, Slovenija), Iskra Galvanotehnika d.o.o. (Glinek, Slovenija), MZKT
(Minsk, Belorusija), Atotech d.d. (Podnart, Slovenija), CMC galvanika (Lesce,
Slovenija), Intra Lighting d.o.o. (Miren, Slovenija), TPV Avto d.o.o. (Novo
Mesto, Slovenija), LGM d.o.o. (Mengeš, Slovenija), Gamima kovinarstvo d.o.o.
(Todraž, Slovenija), Doga galvana d.o.o. (Krmelj, Slovenija), Mahle Slovenija
d.o.o. (Šempeter, Slovenija), Tajfun Liv d.o.o. (Postojna, Slovenija), Lama
avtomatizacija d.o.o. (Dekani, Slovenija), ETA d.o.o. (Cerkno, Slovenija),
Kovinoplastika Lož (Stari trg pri Ložu, Slovenija), Oplast d.o.o. (Slovenske
Konjice, Slovenija), GAT d.o.o. (Sanski most, BIH), Gabrijel Aluminium d.o.o.
(Grosuplje, Slovenija), Galvanizacija Fric d.o.o. (Cirkovice, Slovenija),
Metrel Mehanika (Horjul, Slovenija), Fratar d.o.o. (Šentjanž pri Dravogradu,
Slovenija) …

Tovorna in potniška dvigala, dvižne naprave

Izdelujemo dvigala vseh vrst, tako osebna/potniška kot tovorna dvigala ter dvižne ploščadi, manjša konzolna dvigala in mostna dvigala itd. Možnosti izdelave električnih, hidravličnih in brezstrojničnih dvigal ter možnost razvoja specifičnih dvižnih naprav po želji stranke. Na tem področju sodelujemo s podjetjem DSD dvigala d.o.o. Logatec.

 • Potniška dvigala,
 • tovorna dvigala,
 • manjša konzolna in mostna dvigala,
 • dvižne naprave po naročilu …

Transporterji in transportni sistemi

Pohvalimo se lahko z bogato tradicijo izdelave transporterjev in transportnih sistemov vseh vrst, oblik in namenov.

 • Polžni transporterji,
 • valjčni transporterji,
 • tračni transporterji,
 • viseči transporterji …

RAZNI SERIJSKI IZDELKI

Gorilec na lesne palete JAKA 30

Izdelujemo in tržimo gorilec na lesne pelete JAKA30, razvit znotraj našega podjetja. Leta 2009 smo zanj prejeli Bronasti ceh na 42. mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

Odlikujejo ga kvaliteta izdelave, robustnost in prilagodljivost. Poleg gorilnika izdelujemo tudi zalogovnike za pelete ter dozirnike.

Zalogovnik je lahko standardnih dimenzij ali po naročilu, bodisi manjši za tesne kurilnice, nižji za lažje polnjenje ali večji za redkejše polnjenje.

Gorilnik lahko montiramo na najrazličnejše peči, namenjene predvsem kurjenju na drva. Pomembno je, da ima peč nekoliko večje kurišče s prostorom za pepel in čim lažji dostop do kurišča, saj je pomembno, da ga čistimo (manjše kot je, pogosteje je potrebno čistiti). Če ste v dilemi, ali je peč primerna, lahko opravimo pregled peči. Gorilnik se namesti na obstoječa vrata peči (zaželeno je, da imate rezervna).

Gorilec je opremljen z vso nadzorno elektroniko in varnostnimi senzorji. Prek digitalnega vmesnika nastavljate intervale delovanja gorilca in osnovne servisne parametre, lahko pa ga povežemo tudi na obstoječ termostat za ročni nadzor.

Gorilec in zalogovnik vam dostavimo na dom, ga montiramo in zaženemo ter poskrbimo za pravilno delovanje. Nudimo tehnično podporo in servis gorilca tudi izven 1-letne garancijske dobe gorilca. Priporočljivo je, da kvaliteta peletov čim manj niha, z rednim čiščenjem pa se boste še dodatno izognili težavam, ki pestijo vse gorilce na pelete.

Naprave za ovijanje s stretch folijo

Izdelujemo manjše ovijalne naprave T&B Wrapper, namenjene hitremu in enostavnemu (polavtomatskemu) ovijanju škatel oz. predmetov kvadraste oblike ali pnevmatik z raztegljivo (“stretch”) folijo.

Naprava je kompaktna in mobilna, primerna za delovne prostore vseh vrst in velikosti. Znatno pohitri in poenostavi pakiranje za transport ali skladiščenje.

T&B WRAPPER

Stojala za servis koles

Izdelujemo stojala za servis in popravilo koles na javnih mestih z večjo frekventnostjo kolesarjev (prevozi na delo, turistične poti, poligoni, bike in trail parki ipd.). Opremljena so s kvalitetnim orodjem Unior (tip orodja, ki se ga vgradi, je stvar dogovora) in zračno tlačilko za vse vrste ventilov. Ogrodje je kovinsko, prašno barvano z vzdržljivo, UV obstojno barvo. Montaža na betonski temelj prek sidrnih vijakov je enostavna. Možnost montaže emblema (občinski, klubski ipd.).

Prevozni čebelnjak

V sodelovanju z lokalnim proizvajalcem in prodajalcem čebelarske opreme izdelujemo praktične prevozne čebelnjake za 10 standardnih lesenih panjev AŽ (10 ali 11 satnih).

Panj je namenjen prevozu z avtomobilsko prikolico in vključuje 4 noge, ki so nastavljive po višini in širini (prilagodljivost glede na različne dimenzije prikolic in različnim terenom na lokaciji postavitve). Izdelan je iz barvanega jekla (pločevina strehe in stranic je tudi pocinkana). Na strani dostopa do panjev so nameščena dvižna vrata, katera je možno zakleniti.

Po želji kupca lahko izdelano tudi čebelnjak za manjše ali večje število panjev oz. panje drugačnih dimenzij.

Viseči pleteni gugalnik

Izdelujemo udobne viseče pletene gugalnike modernega izgleda in kvalitetne izdelave (sestavljena jeklena konstrukcija, prašno barvana z UV-obstojno barvo).

Sekalnik za pečeno meso s kostmi

Robusten in učinkovit pripomoček za razkosavanje večjih kosov pečenega mesa s kostmi.

Ločevalni smetnjak

Lahek, praktičen in robusten smetnjak s 3 odprtinami za plastične vreče za smeti, izdelan iz nerjavnega jekla. Nameščen ima pokrov na tečajih in 4 vrtljiva kolesca za mobilnost.

Nadstreški, ograje, stopnišča, dvoriščna vrata